kurs med Lars Eje Larsson i Dragør, Danmark

Helgen 17. til 19. april dro jeg på kurs for å treffe andre malere, for å plukke opp kunnskap om akvarellen, og å høre på hva Lars Eje kunne formidle – og det var nyttig!

Bare det å ta seg tid til å tenke over papir og pigment over flere dager, stoppe opp og ikke bare male i vei – tillate seg selv å ikke lage maleri, men bare forske : )

kurs-dragor-2015

Lars Eje ville vi skulle tenke over vannbruk når vi brukte de harde papirtypene Arches og Waterford kontra myke som Canson. Det å skifte fra en papirtype til en annen kan være vanskelig.

Lars Eje maler utpreget impresjonistisk – kaster maling på arket, dreier arket rundt for å få pigmentene til å blande seg og danne emner for sitt motiv. Han bruker malerskrin med pans og legger dem slik at han ved bruk av en bred pensel får pigment-kombinasjoner som passer han best. Og han viste oss hvordan et av hans krukkebilder kan bli til : )

Jeg fikk kjøpt nytt materiell og prøvd ut noen pigmenter som jeg ikke har for vane å bruke. Jeg kommer tilbake til det via noen fargeprøver senere her i bloggen. Det var noen hyggelige dager med hyggelige folk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s